Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Interaktivt kort »

Havneudvidelser

I år 2022 bliver Køge Havn
arealmæssigt en af de største i landet

+ FAKTA

Køge Havn er iblandt Danmarks 10 største havne målt på godsomsætning – og i fremtiden også målt på areal. Der omsættes ca. 2 mio. tons gods og der forventes en stigning på 50-55% godsomsætningen frem mod 2025. Ambitionerne rækker derfor langt og med det største anlægsprojekt nogensinde i Køges historie.

Havnen udvides for over en milliard kroner og gøres i årene 2007-2022 over dobbelt så stor. Projektet omfatter først og fremmest en udvidelse af Køge Havn med etablering af næsten 2.300 nye kajmeter, en vanddybde på 8,5 – 9,5 m og etableringen af et helt nyt landareal på svimlende 400.000 m2 til erhvervsformål. Herudover er der planlagt at etablere en ny unitterminal på i alt ca. 22,5 ha, såfremt VVM-redegørelsen godkendes. Med de planlagte udvidelser vil Køge Havn kunne modtage skibe op til 200m længde og 30m bredde. Dette giver mulighed for at den mulige skibsstørrelse kan fordobles – og herigennem får Køge Havn kapacitet til at fordoble sin godsomsætning.

Etableringen af den nye havn begyndte i 2007 med Køge Jorddepot, som via opfyldning med ren og lettere forurenet jord fra de mange byggeprojekter på Sjælland skal skabe mere havneplads. Køge Jorddepot er åbent for modtagelse af jord på lastbiler – såvel ren som lettere forurenet.

Køge Jorddepot kontaktinfo

Alle udvidelser af Køge Havn forventes færdige i 2022. Projektet gennemføres som et partneringprojekt med Aarsleff A/S som entreprenør og Grontmij som rådgivere.